125 jaar Pelt & Hooykaas

Klik voor vergroting

Op vrijdag 16 december 2016 bestaat Pelt & Hooykaas 125 jaar! De basis werd in 1891 gelegd in Rotterdam door handelsreiziger J.J. Pelt. In eerste instantie richtte men zich op natuursteen, vervolgens op bouwmaterialen in de breedste zin. Echter materialen voor de grond-, weg- en waterbouw stonden altijd centraal in het handelen van de onderneming.

 

Medio 1930 verkreeg Pelt & Hooykaas het agentschap voor de verkoop van slakzand dat overbleef uit het productieproces van de Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken uit IJmuiden. Dit product werd vooral geleverd aan wegenbouwprojecten. Pelt & Hooykaas was hiermee een voorloper in de toepassing van secundaire bouwgrondstoffen. Mede door de verkoop van dit materiaal heeft Pelt & Hooykaas de huidige bekendheid in de branche verworven.

 

Onderdeel van Groep De Hoop

Het afsluiten van een joint venture in 1968 met De Hoop betekende het begin van de exploitatie van fosforslakken op het terrein van Hoechst te Vlissingen (later ThermPhos). Na een aantal jaren van intensieve samenwerking werd Pelt & Hooykaas in 1996 volledig overgenomen door De Hoop Terneuzen.

 

125 jaar historie, alle directieleden en medewerkers hebben hun bijdrage geleverd om het verschil te maken voor Pelt&Hooykaas en het bedrijf te ontwikkelen tot wat het nu is. De Raad van Bestuur van De Hoop Terneuzen feliciteert de directie en medewerkers van Pelt & Hooykaas met het 125-jarig jubileum.