Officiële opening dorpsplein Kwadendamme

Klik voor vergroting

Gemeente Borsele en R&B Wonen openden op donderdag 19 mei op officiële wijze het nieuwe dorpsplein in Kwadendamme en de aangelegen Curaviewoningen (gefabriceerd door CascoTotaal). De openingshandeling werd uitgevoerd door Peter Bevers van R&B Wonen en Wethouder Schenk van Gemeente Borsele.

 

Om het hart van Kwadendamme te versterken heeft gemeente Borsele een ontmoetings- en evenementenruimte gerealiseerd in de vorm van een nieuw dorpsplein. De wanden van het plein worden gevormd door de bestaande en nieuwe bebouwing, waaronder het café en de nieuwe Curaviewoningen. De bestaande vijver is geïntegreerd in het plan.

 

In samenwerking met Bouwgroep Peters en Aannemersbedrijf Van der Poel zijn de woningen geproduceerd volgens de3D-Betoncasco methode en volledig afgebouwd in de fabriek van CascoTotaal in Terneuzen. Hierdoor konden de woningen op 23 februari jl. in één dag worden geplaatst en vervolgens al binnen enkele weken worden opgeleverd. R&B Wonen is voornemens om de komende jaren diverse Curaviewoningen te gaan plaatsen in verschillende kernen in Reimerswaal en Borsele.

 

Aansluitend aan de officiële openingshandeling vond een ballonnenwedstrijd plaats voor alle kinderen uit Kwadendamme en kregen alle inwoners van Kwadendamme de gelegenheid om het dorpsplein en een Curaviewoning te bezichtigen. De dag werd feestelijk afgesloten met een dorpsbarbecue.

 

PZC: "Het is met blokken spelen voor gevorderden. De huizen aan de Witte Dam in Kwadendamme zijn kant-en-klaar uit een fabriek in Terneuzen gekomen en kunnen, als niemand er over dertig jaar meer wil wonen, net zo makkelijk in een ander dorp worden neergezet. De eenlaags-exemplaren bestaan uit twee blokjes, de wat grotere woningen zijn ook geschikt  voor gezinnen en hebben een derde blokje erbovenop gekregen. Ideaal voor woningcorporaties die graag willen investeren in nieuwbouw, maar niet voor vijftig jaar vast willen zitten aan één plaats."

 

Bronnen: R&B Wonen, PZC (Joeri Wisse)