Perfecte doorstroming met het Perfect® systeem

Klik voor vergroting

"Een rioleringsput uit één stuk, in elk gewenste vorm en met een perfecte doorstroming. Dat is de Perfect®-put, een ontwerp van Haringman Betonwaren, Bleijko en Fassaert Beton, onderdeel van De Hoop Terneuzen. “Onze rioleringsput heeft geen losse onderdelen en is sneller en eenvoudiger te plaatsen.”


 De Perfect®-put is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Fassaert Beton uit Westdorpe. Verkoop verloopt via Beijko en Haringman. De Perfect®-put wordt gemaakt van hoogwaardige zelfverdichtende beton, voor een gladde uitstraling en een goede doorstroming. Door een geavanceerd productiesysteem kan de put worden gemaakt in elk gewenst stroomprofiel.


“Alle onderdelen, zoals aantal, soort, hoekverdraaiing en verval van de buisaansluitingen, worden op maat uitgevoerd”, vertelt commercieel directeur Antoine Thoen. “Door verbindingsringen direct in de beton te storten, hoeven we geen losse afdichtringen mee te leveren. Daarmee is de put eenvoudiger en sneller te plaatsen.” In sommige gevallen is een ingestorte ring zelfs overbodig, door de perfect ronde sparingen. Zelfs na tientallen jaren van verantwoord gebruik, blijven de verbindingen passend.


Door de traploze uitvoering van hoeken en verval wordt een optimaal stroomprofiel gerealiseerd. Hiermee worden ophopingen voorkomen en heeft de put een betere doorstroming en dus minder onderhoudskosten. “De Perfect-put biedt een lange levensduur en lagere onderhoudskosten, naast een gunstige ‘carbon footprint’ door gering verbruik van grond- en hulpstoffen, een slimme productiemethode en lager gewicht.”


Bron: Zeeland Business magazine