Plug & play badkamers voor diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten

Klik voor vergroting

In de wereld van de prefab bouw is techniek geen struikelblok meer; de focus ligt volledig op geconditioneerde ontwikkeling en engineering van maatwerkbouwdelen en ontzorging van de klant. De afgelopen jaren heeft Logus Prefab zich op dat gebied doorontwikkeld, met een eigen productieconcept voor badkamers dat geen belemmeringen kent op het gebied van essentiële klantvragen in het kader van afwerkingseisen of normeringen. “Het uitgangspunt is custom-made”, zegt adjunct-directeur John Vette.

 

Gevestigd in Hamont-Achel is Logus Prefab een zevental jaren geleden ontstaan door de overname van InstalAdvies door bouwmaterialengroothandel Logus. Die combinatie, ondersteund door twee productiehallen in Belgisch Limburg, maakte de weg vrij voor de productie van prefab badkamers onder geconditioneerde omstandigheden, naar voorbeeld van de automotive-industrie.


“De badkamers worden volledig afgewerkt en plug & play afgeleverd, onafhankelijk van het afwerkingsniveau, de specifieke eisen en het gebruik”, zegt Vette. “Wij hebben dat inmiddels voor een grote variatie aan opdrachtgevers mogen doen. Je kunt je voorstellen dat een hotelconcept op basis van nieuwbouw waarbij alle 49 badkamers in een dag geplaatst worden, iets anders is dan een renovatieproject waarbij just-in-time moet worden aangeleverd, maar het past in ons productieproces.”

 

“Prefab bouw sluit ook volledig aan bij de kwaliteit van bouw op locatie, en wij hebben sinds de crisis zelfs een functie in de kwaliteitsborging. Het is immers steeds moeilijker voor aannemers om geschikte vaklieden te vinden. Productie onder geconditioneerde omstandigheden, op basis van een gedetailleerde engineering in 3D-BIM, kan die problemen ondervangen. Bij ons is alles millimeterwerk – of het nu gaat om de plaatsing en uitlijning van sanitair en tegels of de doorvoeren en stopcontacten gepositioneerd in het tegelwerk.


Wij kunnen het aan de voorkant afregelen, bijvoorbeeld de integratie met de bouwlogistiek van andere aannemers. Een voorbeeld is Hotel Corpus Oegstgeest, waar wij tussen 5 en 7 uur ’s ochtends gebruik konden maken van de daar aanwezige bouwkraan. Logus Prefab integreert met het gevraagde bouwconcept en onze badkamers kunnen indien gewenst aan de hoogste eisen op het gebied van brandveiligheid en geluidsisolatie voldoen. Plug & play is ook echt plug & play.”

 

Bron: Stedenbouw