Viering 75 jaar vrijheid

Klik voor meer foto's

Onthulling monument “Brug naar de vrijheid”

 

In 2019 en 2020 vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Na de Slag om de Schelde is op 20 september 1944 Axel bevrijd  door de Eerste Poolse Pantserdivisie. Voor deze jubileumherdenking heeft de ‘Werkgroep Bevrijding 1944’ het initiatief genomen om een monument te realiseren.

 

Dit monument genaamd ‘De Brug naar de Vrijheid’ is op 20 september onthuld. Ook wij vinden het belangrijk dat er een blijvende herinnering is voor de komende generaties. Door het storten van de fundering die een speciale zwarte kleurstof bevat, heeft De Hoop Betonmortel kunnen bijdragen aan het tot stand brengen van dit indrukwekkende monument.

 

Koning Willem-Alexander opende op 31 augustus in Terneuzen het jubileumjaar dat onder meer bestaat uit een reeks herdenkingen en vieringen. Tijdens deze opening was er speciale aandacht voor de Slag om de Schelde, waardoor het zuidwesten van Nederland in 1944 bevrijd werd. Veteranen die destijds betrokken waren bij de Slag om de Schelde waren ook aanwezig alsook vertegenwoordigers van landen die betrokken waren bij de bevrijding van Nederland. De Hoop Terneuzen heeft haar steentje bijgedragen om de viering in Terneuzen mogelijk te maken.