MT500; reputatie De Hoop Terneuzen weer gestegen
1 augustus 2022De Hoop Terneuzen scoort goed op het gebied van goed werkgeverschap en klantgerichtheid in de categorie Toeleverancier of dienstverlener voor de bouw in de MT500. Onder die naam peilt MT/Sprout jaarlijks de reputatie van Nederlandse bedrijven. In juni is de 22e editie verschenen.
De MT500 is het jaarlijkse verslag van een grootschalig onderzoek naar het imago van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden uit de branche. Die meningen komen samen in de MT500, het onderzoek naar de 500 grootste bedrijven met de beste reputatie. De Hoop Terneuzen staat dit jaar in de lijst op plaats 186.
In de categorie ‘toeleverancier of dienstverlener voor de bouw’ staan we dit jaar op de vijfde plaats en daar zijn we trots op. Vooral op het gebied van goed werkgeverschap en klantgerichtheid scoren we goed. Voor De Hoop Terneuzen zijn de resultaten van de MT500 een erkenning van de inspanningen in de afgelopen jaren. Goed werkgeverschap, klantgerichtheid maar ook duurzaamheid staan hoog op de agenda in ons beleid. De branche waardeert goed werkgeverschap en klantgerichtheid van De Hoop Terneuzen met een tweede plaats. Op duurzaamheid blijven we nog wat achter.
We weten dat het belangrijk is om gezamenlijk aan een duurzame toekomst te werken. De circulaire bouweconomie waar we in toenemende mate mee te maken hebben sterkt ons in de noodzaak om al onze producten, diensten en processen onder de loep te nemen. De Hoop Terneuzen zit dan ook niet stil. Er zijn al veel goede initiatieven binnen de groep genomen. In verschillende stadia van ontwikkeling, maar ieder op zich interessant.
Zo zijn er zijn al een groot aantal granulaire producten beschikbaar voor de klant, die vanwege herkomst en productiewijze met een lage MKI-waarde een duurzaam alternatief zijn. Zoals Betongranulaat, Betonmix (eigen ontwikkeling!), duurzaam gewonnen Zeegranulaat en diverse andere secundaire grondstoffen voor de wegenbouw. Inmiddels zijn ook alle betonmortelcentrales binnen de groep CSC-gecertificeerd. De bedrijven passen in toenemende mate betongranulaat toe en recyclen hun productie-afval. Ook wordt de productie verder verduurzaamd door elektrificatie. Zo zijn er recent elektrische betonmixers aangeschaft.
Nieuw is een grootschalige proef met toepassing van Ekoliet-granulaat en vulstof in grasbetontegels. Hierin worden maar liefst tot 70% aan secundaire grondstoffen toegepast. Ook liggen er hoge verwachtingen bij het product van dochteronderneming CascoTotaal: de Circle betoncasco. Door een doordacht ontwerp is een zeer flexibel en modulair bouwsysteem ontwikkeld. Naast een zeer lage MKI-waarde door materiaalbesparing voldoet het casco aan alle criteria voor de circulaire economie.