115 meter hoge radartoren Neeltje Jans wint Betonprijs 2015

Klik voor vergroting

Op 18 november j.l. werden de Betonprijzen 2015 bekend gemaakt. Uit ruim 200 inzendingen werden 8 projecten in diverse categorieën bekroond met de prestigieuze Betonprijs.

De uitreiking van de Betonprijs vindt tweejaarlijks plaats. Behalve door de Betonvereniging wordt deze mede mogelijk gemaakt door het Cement- en Betoncentrum, de BFBN, Rijkswaterstaat, Stubeco en het Platform Betononderhoud.  

 

“De winnaar in de categorie Constructief ontwerp is:”

De radartoren Neeltje Jans op de strekdam voor de Roompotsluis in Zeeland! Voor deze naald van beton, met een hoogte van 115 meter, is alles uit de kast gehaald om vervormingen aan de top van het project te beheersen t.b.v. de stabiliteit van de radar. Het zeer slanke project moet voldoen aan hoge eisen met betrekking tot levensduur en referentieklasse van 100 jaar.

 

Trotse leverancier: De Hoop Bouwgrondstoffen

Wij zijn zijn bijzonder trots op het feit dat De Hoop Bouwgrondstoffen de grondstoffen voor dit prijswinnend project aan Grevelingen Betonmortel hebben mogen leveren. Via deze weg willen wij alle betrokkenen feliciteren met deze prestigieuze prijs!

 

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat PPO

Architect: Quist Wintermans Architekten BV

Constructeur: BESIX Engineering department

Andere betrokkenen: Doka, Wolter en Dros, Grevelingen Beton, Hanse Staalbouw en Mammoet