Alleen nog maar groene stroom voor Groep De Hoop

Klik voor vergroting

Terneuzen - Vanaf 1 maart 2018 draaien alle Nederlandse locaties van Groep De Hoop op duurzame energie. We gaan  enkel nog groene stroom op basis van windenergie gebruiken. Deze stap draagt bij aan de plannen van Groep De Hoop om zo duurzaam mogelijk te werken.

 

Groep De Hoop neemt jaarlijks ongeveer 12 gigawattuur aan stroom af. Vanaf 1 maart 2018 gaat De Hoop dit inkopen bij verschillende windmolenparken via E.ON. Windenergie is een van de schoonste manieren om energie op te wekken omdat er geen CO2 bij vrij komt. Traditioneel opgewekte stroom heeft bij wijze van vergelijk een uitstoot van 649 kg/MWh, terwijl windenergie een uitstoot van 0 kg/MWh genereert.

 

Voor de stroom die Groep De Hoop inkoopt worden als bewijs van een duurzame manier van opwekken certificaten verkregen, ook wel Garantie Van Oorsprong of GVO genoemd. Een GVO geeft aan waar, wanneer en uit welke duurzame bron (zon, wind, water of biomassa) de energie is opgewekt. Voor elke 1.000 kWh duurzaam opgewekte stroom wordt 1 GVO uitgegeven.