Onlosmakelijk met elkaar verbonden

Al sinds het begin in 2009 is Logus-De Hoop, dochteronderneming van De Hoop Terneuzen hoofdsponsor van de Logus-De Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Wat begon als een relatief kleine, eerder lokale marathon, is uitgegroeid tot een marathon met landelijke bekendheid. Een prachtige en gemoedelijke natuurmarathon in het mooie en gastvrije Zeeuws-Vlaanderen. Het jaarlijks groeiend aantal deelnemers bevestigt de populariteit van de marathon tussen Hulst en Terneuzen. Logus-De Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen is een marathon waar wij als hoofdsponsor, heel Zeeuws-Vlaanderen, maar ook heel Zeeland, trots op mogen zijn.

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen heeft een prachtig en afwisselend marathonparcours ontworpen. Omgeving en ondergrond zorgen voor de nodige afwisseling. Ongeveer een derde deel gaat over onverharde wegen, welke grotendeels door en langs natuurgebieden lopen. Diverse dorpjes en buurtschappen zijn eveneens opgenomen in het parcours. Mooie parcoursonderdelen zijn de Clingse en Steense bossen en de Westerscheldedijk met zijn prachtige vergezichten over het water.

De Marathon Zeeuws-Vlaanderen wisselt elk jaar van looprichting: in de even jaren van Hulst naar Terneuzen en in de oneven jaren van Terneuzen naar Hulst.

In 2019 ging voor het eerst de Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen van start in Terneuzen. Een lint van zo'n 2000 wandelaars trok door het Zeeuws-Vlaamse land. Voor velen was het een ware belevenis. Uiteraard namen ook collega’s deel aan deze wandelmarathon.