Anker Beton levert innovatieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling in Ouddorp

15 maart 2024

Ons dochterbedrijf Anker Beton heeft op vrijdag 15 maart beton geleverd voor de bouw van 57 nieuwe appartementen voor Landal Strand Resort Ouddorp Duin. Deze gasloze en goed geïsoleerde appartementen voldoen aan de norm van Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Dit project markeert een belangrijke stap voorwaarts in duurzaam wonen aan de Nederlandse kust.

In dit project, uitgevoerd in opdracht van Van Geest Betonbouw en ontwikkeld door Nieuwendijk Bouw, speelt Anker Beton een cruciale rol. Anker Beton levert circa 700m³ beton voor dit project. Wat deze levering bijzonder maakt is de expliciete vraag naar elektrisch materieel voor de bouw. Het project dient volledig CO2-neutraal gerealiseerd te worden. Anker Beton zet hiermee een belangrijke stap in de verduurzaming van de bouwsector door de inzet van de volledig elektrische betonmixer van zusterbedrijf De Hoop Betonmortel.

De betonmixer draait volledig zelfstandig op stroom en is daarmee volledig emissievrij. Dit geeft een besparing op de CO2-uitstoot van meer dan 6.000 kg per jaar, wat de CO2-uitstoot tijdens het bouwproces aanzienlijk vermindert.

Het project 'Ouddorp Duin 57 appartementen' is een voorbeeld van hoe moderne bouw kan bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame en energie-efficiënte woningen. Met dit project wordt een nieuwe norm gezet voor milieubewust wonen, waarbij elke fase van de constructie is ontworpen met oog op minimalisatie van de ecologische voetafdruk. Ons zusterbedrijf Anker Beton is trots deel uit te maken van dit innovatieve project en blijft toegewijd aan het leveren van duurzame oplossingen voor de bouwsector.