Laatste betonstort grootschalig Distributiecentrum in Hulst is een feit

2 februari 2024

De Hoop Betonmortel heeft vrijdag twee februari het laatste beton voor het indrukwekkende XXL distributiecentrum op bedrijvenpark Hogeweg te Hulst geleverd. Met een totale grootte van circa 118.000 vierkante meter en ruim 1.000 parkeerplaatsen is dit project een mijlpaal voor Zeeuws-Vlaanderen.

Om dit te vieren zijn alle chauffeurs van De Hoop Betonmortel en medewerkers van de opdrachtgevers Van Berlo bedrijfsvloeren en funderingstechniek en hoofdaannemer Hercuton, getrakteerd op een heerlijke zak friet met snacks op de bouwplaats. De commercieel manager van De Hoop Betonmortel, Henk van Holten, heeft ter plaatste iedereen persoonlijk bedankt voor hun enorme inzet. De overige chauffeurs en medewerkers van De Hoop Betonmortel konden genieten van een frietje met wat fris bij de betonmortelcentrale in Terneuzen.

De Hoop Betonmortel heeft een grote rol gespeeld bij het realiseren van dit project. De afgelopen maanden werd er dagelijks maar liefst 450 kubieke meter beton geleverd. Dit komt overeen met ongeveer 40 tot 45 betonmixers per dag die beton leveren op de bouwplaats.

Dit project, genaamd "Park 34 Crossings," is ontwikkeld door Hercuton in samenwerking met Engh Vastgoed. Bij het moderne distributiecentrum op een kavel van ruim 20 hectare is de nadruk gelegd op duurzaamheid en biodiversiteit. Gedurende het project is er speciale aandacht om de natuurlijke omgeving te versterken door het gebruik van inheemse plantensoorten.

In totaal is er meer dan 33.500 m³ beton gestort voor dit memorabele project. De Hoop Betonmortel is trots te hebben bijgedragen aan de succesvolle realisatie van dit distributiecentrum en kijkt uit naar de verdere voortgang van het project.

De eerste fase van DC XXL wordt naar verwachting opgeleverd in het tweede kwartaal van 2024, de oplevering van de tweede fase wordt medio 2024 verwacht. De Hoop Betonmortel blijft zich inzetten voor hoogwaardige betonleveringen en ondersteunt graag toekomstige bouwprojecten in de regio.