CascoTotaal

Prefab bouwconcepten snel, flexibel en efficiënt gerealiseerd

CascoTotaal is een innovatieve specialist in prefab bouwconcepten. Denk aan huisvesting voor de koop,- huur- en recreatiesector, maar ook aan woningen voor studenten, vluchtelingen, statushouders en zorgbehoevenden. Door een combinatie van expertise en inlevingsvermogen ontstaat een passend concept.

De woningen worden opgebouwd uit 100% betonnen woonelementen die in onze fabriek worden geproduceerd en naar wens compleet worden afgebouwd in onze afbouwhal. Hierdoor hebben de modulaire woningen een zeer korte bouwtijd en zijn ze financieel aantrekkelijk.

Sinds eind 2021 heeft CascoTotaal het bouwconcept Circle ontwikkeld. De basis van Circle is een geoptimaliseerd 3D-Betoncasco met een oppervlakte van 35 m². Dit bouwsysteem is perfect voor kleinere woningen. De casco’s zijn ook onderling te koppelen en te stapelen tot grotere woningen en appartementsgebouwen.

De gestandaardiseerde module maakt hoogwaardig hergebruik mogelijk: een kwestie van loskoppelen en verplaatsen naar een nieuwe bestemming. De betonnen modules kunnen keer op keer worden hergebruikt of het nu is of over 10, 50 of 100 jaar. Door de scheiding van constructie, afbouw en installaties kunnen Circle casco’s goed en gemakkelijk worden hergebruikt. Beton kan uiteindelijk weer tot betongranulaat worden verwerkt en opnieuw in beton worden gebruikt, waardoor de cirkel continue rond blijft gaan. Hiermee is Circle ’’circular to the bone’’.

Met een Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) van 0,14 euro is het betoncasco van Circle bij voorbaat een winnaar. In de zeer lage MPG-score is alles over de gehele levensduur meegerekend; van winning en transport van de bouwmaterialen naar de fabriek, via de bouwfase en de vele gebruiksmogelijkheden als woonunit, tot de tijdelijke finale waarin het wapeningsijzer wordt omgesmolten en het beton tot granulaat wordt verwerkt. Zeker in combinatie met elektrisch transport is Circle Natura 2000-ready.

Om tot een soepel bouwproces te komen, is een goede samenwerking van alle betrokken partijen zeer belangrijk. Bij CascoTotaal werken we samen met de hele bouwkolom. Opdrachtgever, architect, hoofdaannemer en alle overige vakkundige partners. Voor deze ketensamenwerking biedt CascoTotaal een betrouwbaar en professioneel platform, dat vakmanschap samenbrengt en de bouwlogistiek in goede banen leidt. Een win-win situatie voor alle partijen.

 

Samengevat, een partner waarop u kunt bouwen.