Buiten de Veste, Goes

Buiten de Veste

Aan de Piet Heinstraat, net buiten de historische stadsvesten van Goes, is begonnen met de bouw van twee nieuwe, moderne woongebouwen. Een uniek en eigentijds plan met 75 moderne appartementen en op de begane grond acht commerciële ruimtes. Het plan is een duidelijke vertaling van de groeiende behoefte aan kleinere en middelgrote appartementen.

Samen sterker

Een groot deel van het materiaal wordt verzorgd door een aantal dochterondernemingen van De Hoop Terneuzen. Zo worden de EPS-kisten, welke de fundatie vormen in het werk, gemaakt en geleverd door De Hoop Pekso. Het beton dat in de funderingsbekisting komt wordt geleverd door VTO en de wapening wordt geknipt en gebogen door De Hoop Betonstaalcentrale.

 

De Hoop Betonstaalcentrale heeft naast het knippen en buigen van wapeningsstaal, betonstaal en het maken van gelaste prefab wapeningselementen, als belangrijke activiteit het aanbrengen van in het werk gestorte funderingsbalken op de bouw. Dit doen zij in samenwerking met Diblo. Diblo plaatst de EPS-funderingskisten van De Hoop Pekso, vlecht de korfwapening in de kisten en stort tenslotte de fundering af. Tot slot is er voor de verdiepingsvloeren gekozen voor Breedplaatvloeren ook van De Hoop Pekso. De verschillende bedrijven hebben hiermee een mooie opdracht binnengehaald.