Aannemers verbinden zich aan keurmerk ‘Beton Bewust’

Klik voor vergroting

Zes grote aannemers hebben beloofd bij voorkeur alleen nog beton te gebruiken met het keurmerk ‘Beton Bewust’. De Vereniging van ondernemingen van betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) en MVo Nederland zijn blij met deze stap.

 

Het keurmerk ‘Beton Bewust’ is in 2012 geïntroduceerd door de betonmortelfabrikanten. Het was alleen bedoeld voor de producten, maar sinds kort ook voor toepassingen. Het keurmerk heeft niet alleen betrekking op de reductie van CO2 bij de productie van beton, maar ziet er ook op toe dat zowel de productie als de toepassing van de bouwstof verduurzaamt.

 

VolkerWessels, BAM, Dura Vermeer, Heijmans, Strukton en TBI zetten deze week hun handtekeningen onder een document waarin ze verklaren alleen nog producten te gebruiken met het keurmerk ‘Beton Bewust’ en keurmerkhouders al in een vroeg stadium betrekken bij hun projecten.


Betoncentrales binnen Groep De Hoop produceren volgens ‘Beton Bewust’

Alle Nederlandse betoncentrales van Groep De Hoop zijn aangesloten bij het keumerk en produceren zodoende allemaal volgens de richtlijnen van ‘Beton Bewust’.


Het betreft hierbij de volgende centrales: De Hoop Betonmortel, VTO, Haringman Betoncentrale, Breskens Beton en Betoncentrale West-Brabant.