Eerste Curaviewoningen geplaatst in Kwadendamme

Klik voor meer foto's

Dinsdag 23 februari 2016 zijn de eerste drie Curaviewoningen geplaatst in Kwadendamme. De elementen zijn de afgelopen weken compleet afgebouwd in de fabriek van CascoTotaal en zijn nu gereed om te installeren op de uiteindelijke locatie.

 

R&B Wonen

Curavie, dat staat voor ‘zorg voor leven’, is een woningtype van R&B Wonen. Het belangrijkste kenmerk is dat de woning beschikt over een volledig woonprogramma op de begane grond, dus wonen, douchen en slapen zonder de trap op te hoeven. In de kern van Kwadendamme, in de Witte Dam en de Rozenstraat worden deze week in totaal acht Curaviewoningen geplaatst. Vier woningen worden uitgevoerd met een opbouw en vier woningen zonder opbouw. De begane grond bestaat uit een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer met toilet, aparte toiletruimte en een bijkeuken. De woningen met een opbouw hebben op de verdieping nog twee extra slaapkamers en een overloop.

 

In de media 

PZC: "Niet alleen de buitenkant is in de fabriek van Cascototaal in Terneuzen gemaakt, ook het interieur is - op de vloerbedekking na - helemaal klaar. Toch zal het nog een paar weken duren voor de nieuwe bewoners de sleutel krijgen. Het dak wordt ter plekke gelegd en de schuurtjes moeten ook nog neergezet. Omdat dit een heel nieuwe manier van werken is, neemt R&B Wonen wat extra tijd om alles af te werken voor de nieuwe bewoners komen."

Omroep Zeeland: "De woningen zijn een voorbeeld van een nieuwe vorm van woningbouw. In de fabriekshal worden in een blok de keuken geïnstalleerd, de leidingen in de muren aangelegd en de vloerverwarmingen in de vloer verwerkt. Aan de buitenkant van het blok worden de stenen gemetseld. Groot voordeel van deze woning is dat die op een vrachtwagen kan worden vervoerd en dus in principe overal te plaatsen is."

Kijk hier voor meer informatie over het project ´Curaviewoningen´.