Eerste webinar CascoTotaal succesvol

Klik voor vergroting

Op 3 december 2020 heeft CascoTotaal haar eerste webinar georganiseerd met als doel het nieuwe woningtype ‘CompacThuis’ te promoten.

 

Er was eigenlijk een deelname aan de PREFAB beurs in Den Bosch gepland, maar helaas vond deze beurs geen doorgang. De PREFAB beurs richt zich tot professionals met interesse in industrieel en modulair bouwen. Leveranciers en koplopers in uitvoering binnen de B&U tonen er op de beursvloer hun – direct toepasbare – oplossingen. Daarnaast zou CascoTotaal in 2020 een open dag organiseren in de fabriek gecombineerd met een aantal projectbezoeken.  Ook deze dag en bezoeken vonden geen doorgaan. Om nieuwe klanten toch kennis te laten maken met CompactHuis is CascoTotaal gaan zoeken naar andere mogelijkheden. Zo is het idee ontstaan voor het webinar.

 

Tijdens het webinar stond CompacThuis centraal, een compact woningtype ontwikkeld door CascoTotaal. CompacThuis is een modulair bouwsysteem met een betonnen draagstructuur. In de fabriek wordt dit bouwsysteem onder ideale omstandigheden wind- en waterdicht (alleen met gemonteerde buitenkozijnen en loze leidingen) of kant-en-klaar afgebouwd met onder andere een keuken en badkamer.  Hierdoor is deze zeer snel te plaatsen en ook weer te verplaatsen. Dit woningtype heeft een netto binnenmaat van 30m2 en een optimale plattegrond qua woonbeleving. Het is een duurzaam bouwsysteem met een zeer lange levensduur en is zowel inzetbaar voor tijdelijke als permanente bouw conform de eisen van het bouwbesluit.

 

Het organiseren van het webinar was nieuw voor CascoTotaal, het doel was om een goed en pakkend programma neer te zetten. Er is gekozen voor een DWDD-achtige tafelsetting met een presentator, vier tafelgasten en twee schakelmomenten naar livelocaties voor een rondleiding.  Om een kwalitatief goed webinar neer te zetten zijn er een aantal partijen ingeschakeld voor het script, de opbouw en de livestreaming. Het ontmoetingscentrum van De Hoop Terneuzen werd omgebouwd tot een echte studio. Met de tafelgasten en alle betrokken mensen heeft CascoTotaal een enthousiast verhaal kunnen overbrengen.

 

U kunt het webinar hier terugkijken.